logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Consult op afspraak

06-41253560

Rhoon, Nederland

Top

Hoe kun je positief het nieuwe jaar in?

Consensis Coaching & Healing / Energiewerk  / Hoe kun je positief het nieuwe jaar in?

Hoe kun je positief het nieuwe jaar in?

Wat een jaar was 2020! We stonden (en staan nog steeds) voor grote uitdagingen en moeten daar zowel als samenleving en als individu een weg in zien te vinden. Een weg die voor velen gepaard gaat met ingrijpend verlies op persoonlijk of zakelijk vlak en gevoelens van verdriet, onzekerheid, boosheid, machteloosheid en angst. Hoe blijf je in zo’n overweldigende situatie overeind? Hoe zorg je ervoor dat depressie of burn-out geen vat op je krijgen? Hoe kun je uit die negatieve spiraal komen? En kun je hier zelfs nog iets positiefs voor jezelf uit halen? 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat juist de dieptepunten in je leven ook het begin kunnen zijn om te leren en te groeien naar een ‘betere versie van jezelf’. Natuurlijk kun je datgene wat gebeurd is niet ongedaan maken. Wat je wel kunt doen is bewust invloed uitoefenen op de manier hoe je daarmee omgaat. Dat kan eraan bijdragen dat je positiever en met meer vertrouwen naar je toekomst kunt kijken. Je kunt hier zelf actief iets aan doen door, zelfs tegen alle emotionele signalen die je lichaam afgeeft in, je bewust te richten op het positief beïnvloeden van je energieveld. 

Hoe doe je dat dan, denk je misschien? Om dat goed te kunnen uitleggen wil ik je eerst iets vertellen over het energieveld wat wij allemaal hebben. En wij niet alleen, ook alles om ons heen bestaat uit energie. Dus daarom eerst een beetje natuurkunde:

Wat is energie eigenlijk? 

Energie is het vermogen om een beweging of een verandering te bewerkstelligen. Energie heeft een frequentie (aantal trillingen van deeltjes per tijdseenheid) en het feit is er dat de frequentie van het ene, de frequentie van iets anders kan beïnvloeden. Of, zelfs in gelijke trilling kan brengen! Zodra de energie in het ritme van de oorspronkelijke, natuurlijke eigen frequentie gaat meetrillen, ontstaat er resonantie.

Ook emoties bestaan uit energie en kunnen een verandering bewerkstelligen. E-motion = Energie (E) in beweging (motion). Alle emoties hebben een eigen frequentie. Negatieve emoties hebben een lage frequentie en positieve emoties hebben een hoge frequentie, waarbij dankbaarheid, liefde, compassie en vreugde zo’n beetje aan de top staan. Dus hoe hoger de frequentie, hoe fijner je jezelf voelt. Dr. David R. Hawkins heeft een aantal verschillende emoties gerangschikt in de bewustzijnsschaal.

Een goed voorbeeld van hoe resonantie werkt, zie je in bovenstaand filmpje. Deze metronomen beïnvloeden elkaar dusdanig dat ze na korte tijd min of meer in hetzelfde ritme gaan tikken en synchroon gaan lopen.
Bewustzijnsschaal
Dr. David R. Hawkins

Ons brein heeft de neiging om negatieve ervaringen continu te bevestigen, waardoor je voortdurend negatieve gedachten over je situatie blijft ontwikkelen. We noemen dit ook wel ‘piekeren’. Dit heeft invloed op je emoties en dus op het energieveld daarvan. Er ontstaan emoties met een lagere trilling, waarmee je dan onbewust afstemt op ervaringen die eenzelfde trillingsniveau hebben: je resoneert dan met situaties (mensen, objecten, gebeurtenissen) die ook een lagere trilling hebben. En, de kans is dan heel groot dat je blijft bouwen aan een negatief toekomstperspectief in plaats van aan de allermooiste toekomst die je voor jezelf zou willen.

Het is dus tijd om je eigen energiefrequentie te verhogen!

Het is belangrijk om je te realiseren dat ons brein qua informatieverwerking geen verschil maakt tussen een gebeurtenis die daadwerkelijk heeft plaatsgevonden of een gebeurtenis die je voor jezelf visualiseert. De emoties die daaruit voortkomen, doen qua energiefrequentie precies hetzelfde.

Dus het verhogen van je energiefrequentie kan simpelweg door bewust aan positieve dingen te denken, zoals alles waar je blij van wordt, of nog beter – waar je dankbaar voor bent of liefde bij voelt. Terwijl je die positieve gedachten aan het visualiseren bent, probeer je de bijbehorende emoties zoals, liefde, geluk en dankbaarheid zo intens mogelijk te voelen en daarmee de frequentie van je energieveld te verhogen. Door deze techniek je helemaal eigen te maken en deze continu toe te passen, verhoog je structureel je energiefrequentie waardoor je met mensen, objecten of gebeurtenissen met een hogere trilling gaat resoneren. Dit zal een weg naar innerlijke rust en positieve kansen voor je openen! 

Het helpt daarnaast ook als je dingen doet waar je meer energie van krijgt, zoals wandelen in de natuur, sporten, dansen, iemand helpen of iemand iets geven en samenzijn met mensen die hoog in hun energie zitten. Meditatie is ook een goede manier om je mind tot rust te brengen.

Het verbeteren van de wereld begint bij jezelf

Hoe lastig het ook is, het allerbelangrijkste is om juist in deze uitdagende tijd verbonden te blijven met je hart en vanuit liefde en dankbaarheid vast te houden aan positieve intenties voor jezelf en je omgeving en daar uiting aan te geven. 

Mijn hartenwens is dat jij als individu zelf de regie neemt over hoe je je wilt voelen en je niet laat ‘slachtofferen’ door de moeilijke omstandigheden waarin je je op dit moment wellicht bevindt. Het verleden kun je niet beïnvloeden, maar je toekomst wel! Als je hierbij begeleiding wenst, omdat je vastzit of even niet weet waar je moet beginnen, dan wil ik je daar natuurlijk graag mee helpen. Het verbeteren van de wereld begint écht bij jezelf en het is het 100% waard hier bewust aan te werken!

Ik wens iedereen inspirerende kerstdagen en een liefdevol, licht en perspectiefrijk 2021!

Liefs, Margreet

Margreet Boer

Coach en energetisch healer, moeder van 4 prachtige dochters, ruim 40 jaar werkervaring in diverse branches als zelfstandig ondernemer en in loondienst. Diepe dalen overwonnen. Mijn passie is om mensen te helpen het allermooiste uit zichzelf en uit het leven te halen, op een ongedwongen en natuurlijke manier.

Comment

  • Mary-Lou Langerak
    14 juni 2021 at 08:14

    Wauw Margreet, wat mooi!

Post a Comment